André Briant – jong plantgoed

De Charles Briant Kwekerij is opgestart in 133 te Angers, Frankrijk. De kwekerij is sterk gegroeid vooral in de jaren 60. In deze periode nam André Briant de kwekerij over, die op dat moment een gewone boomkwekerij was die 4 hectares omvatte en ongeveer 10 mensen in dienst had.

In 1965, koos André Briant ervoor om verder te specialiseren in het vermeerderen van plantgoed. Het bedrijf groeide aanzienlijk aan had nood aan  nieuwe percelen. Waaronder een stuk in Tiercé waar men vooral blote wortel productie voorziet.

Sinds 1983, is ABJP blijven groeien en ontwikkelen dankzij hun grote variëteit aan planten die ze aanbieden, de innovativiteit van hun producten en de export. Het bedrijf was al een gekende leider op gebeid van jong plantgoed op de Franse markt en heeft dit nu verder uitgebreid naar het een Europees leiderschap.

In 1998 heeft met het micro-propagatie labo opgestart met homogenen plantproductie. Planten zoals Syringa, Rhodos, Lavendel, Choisya zijn op deze manier zeer goed vertakt vanaf de basis. In het seizoen van 2009/2010 heeft het labo meer dan 1.250 miljoen planten op deze manier getransplanteerd. Zonder verlies van kwaliteit.  

E-Mail
Anruf
Karte
Infos